Categories
Pages
Your shopping cart is empty.
Menu

Bij DutZ voelt u de enorme passie voor mondgeblazen glas. Iedere vaas, schaal, pot, windlicht , kandelaar, kaarsenglas, drinkglas, karaf is het resultaat van het toegewijde vakmanschap van de glasblazers uit hun Oost Europese glasfabrieken. Ieder artikel is mondgeblazen en handgevormd Wat betekent DutZ? In het Nederlands staan de letters voor Durf Uitgesproken Te Zijn. Zij willen uitdragen dat de collectie bijzonder is en tot stand komt door het fascinerende ambacht van glasblazen. Zij hebben ervoor gekozen om trouw te blijven aan de fabrieken in Oost-Europa. Hierdoor draagt DutZ bij tot het in stand houden van de zeldzaam wordende traditie van het glasblazen in Oost-Europa. DutZ is onderscheidend. Dat komt mede door de grote hoeveelheid energie zij steken in het ontwerpen van nieuwe artikelen. Ieder seizoen vindt u bij DutZ weer verrassende nieuwe series. Daarnaast heeft DutZ ook een serie handgemaakte en kwalitatief hoogwaardige kaarsen in de collectie.

Historie
Het merk DutZ collection is ontstaan in 2006. DutZ collection is eigendom van de firma Nethroma. De start van Nethroma vond plaats in 1996 in IJsselmuiden, vlakbij Kampen. In feite is alles begonnen na de val van het communisme in Oost-Europa. Berno van Dooren en Bastiaan Kommers kwamen tijdens diverse reizen naar Roemenie in contact met glasfabrieken en kamen op het idee om mondgeblazen glas te importeren. In de beginjaren werd er gehandeld in artikelen zoals wijnglazen en karaffen. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf steeds meer een eigen stijl en ging men zich meer en meer toeleggen op het zelf ontwerpen van ambachtelijk glas. Nadat in 2006 het merk DutZ wordt gekoppeld aan de collectie nam de export een hoge vlucht. De collectie heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en inmiddels is het glas te koop in vele landen over de hele wereld. Inmiddels is het bedrijf al weer enkele jaren gevestigd in de Hanzestad Kampen.
 
Duurzaamheid
Daar waar mogelijk proberen zij hun firma te verduurzamen. Hier geven zij een aantal voorbeelden:
  • De energie in hun bedrijfspand in Kampen wordt opgewekt met zonnepanelen.
  • De verlichting op beurzen bestaat zoveel mogelijk uit LED verlichting.
  •  Wegwerppallets zijn vervangen door herbruikbare pallets (o.a. europallets) of gerecyclede pallets.
  • Bij kleinere zendingen in dozen is voor wat betreft de opvulling gekozen voor milieuvriendelijke varianten.
  • Binnen  afzienbare tijd wordt een deel van hun kartonnen verpakking voorzien van het FSC logo.
  • Het wagenpark bestaat uit auto’s met een lagere CO2 uitstoot.
  • Omdat het unieke artikelen zijn, wordt een DutZ artikel in het algemeen aangeschaft voor een veel lange periode. Hierdoor is het karakter veel duurzamer dan in goedkoper glas.
  • Het glas komt van dichterbij dan het glas dat in Azië wordt vervaardigd, waardoor de  druk op het milieu ook lager is.
  • Zij staan open voor voor uw ideeen  om een bijdrage te leveren aan een beter milieu.
Sociale verantwoordelijkheid
Voor DutZ is het belangrijk om als bedrijf niet alleen te nemen van deze planeet, maar ook om iets terug te geven. Zij vinden het hun verplichting om iets te doen voor mensen die het niet zo goed hebben als ons. DutZ heeft ervoor gekozen om het kleinschalige project Comedor Infantil in Bolivia te ondersteunen. Deze stichting  zorgt ervoor dat straatarme kinderen uit de Boliviaanse stad Cochabamba terecht kunnen voor een warme maaltijd en ze in staat stelt om onderwijs te volgen. Het spreekt hun aan dat deze stichting kinderen helpt een betere toekomst te realiseren. Meer informatie kunt u vinden op http://www.comedorinfantil.org| More