info

You have reached the minimum number

Shopping cart (0)

There are no products in your shopping cart yet.

Nicolas Vah - Pesto brood met een twist

Nicolas Vah - Pesto brood met een twist Ik denk dat we allemaal wel weten hoe lekker de producten van Nicolas Vahé zijn. Bovendien ziet elk product er heel stijlvol uit waardoor het ook nog eens een echte aanwinst is voor in je keuken om te showen :-)

Vanaf nu zal ik regelmatig een recept van Nicolas Vahé delen waarin 1 of meerdere producten van dit gave merk gebruikt worden. De producten die gebruikt worden kan je dan met korting in de webshop bestellen. Dubbel feest dus: een fijn recept en een fijne korting ;-)

Ik begin met een recept waarin één van mijn favoriete producten word gebruikt, namelijk pesto met basilicum en parmezaan, mjammm! In dit recept wordt het gebruikt om een heerlijk brood te bakken.Ingrediënten

Deeg:
2 dl halfvolle melk
25 g gist
1½ theel Nicolas Vahé zout / Franse zeezout
1 theelepel suiker
2 eetl Nicolas Vahé Olijf olie
250 g tarwebloem
50 g graham bloem (volkoren bloem)

Vulling:
5 eetl Nicolas Vahé Pesto / basilicum & parmezaanse kaas
125 g buffelmozzarella

Bereiding:
Zachtjes de melk verwarmen in een pan totdat deze lauw (37° C) van temperatuur is. Roer de gist erdoor tot het is opgelost. Voeg de zout, suiker en olijfolie toe. De twee soorten meel geleidelijk toevoegen en daarna kneden tot het deeg glad en glanzend wordt. 

Laat het deeg rijzen onder een theedoek op een warme plek voor ongeveer 60 minuten. 

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooide oppervlakte tot een rechthoek van ongeveer 60 x 30 cm is. Bemeer het deeg met een laagje pesto en verspreid de buffelmozzarella erover. 

Rol het deeg voorzicht vanuit de lange zijde op. Snij met een scherp mes een paar schuine inkepingen in het deeg en twist de rol iets. 

Plaats het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat het brood weer rijzen voor ongeveer 60 minuten. 

Plaats het brood in de oven welke is verwarmd tot 250° C. Verlaag de hitte tot 200° C en bak ongeveer 20 minuten, of tot goudbruin en knapperig.
  Jakelien     31-05-2017 10:14     Comments ( 0 )
Comments (0)

No comments found.

Vanaf vrijdagmiddag 09-07 t/m vrijdag 23-07 zijn wij met vakantie.
Bestellingen kunnen wel gewoon geplaatst worden.
Vanaf maandag 26 juni zullen wij weer gaan verzenden.